• Chocolade

    Chocolade spreekt tot ieders verbeelding. Er zijn weinig dingen die vele mensen zo kan verleiden dan fluweelzachte, sensuele chocolade.   Read More
  • Pasta

    Pasta is meer dan spaghetti. Pastagerechten zijn tegenwoordig overal ter wereld razend populair. Meer over pasta Read More
  • Dranken

    Een alcoholische drank is een drank die alcohol bevat, dat wil zeggen ethanol. Drink steeds met 'maten'.   Read More
  • Chili en pepers

    Wordt aan gewerkt!   - Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Recepten

gastro

Je vind 2700 recepten op DeKookbijbel. Van hapjes tot dessert, van klassiekers tot gastronomisch. Probeer ze maar is uit.

Naar recepten

Videorecepten

Filmrol

Professionele videorecepten aangeboden door MediaPlanet. Geniet van het lekkers.

Bekijk de video's

Restaurants & Shops

 RestoShopRestaurants de je eens bezocht moet hebben. Exclusive en speciale shops rond accesoires en ingrediënten.

Resto & Shops

Dranken

 drankBelgische bieren, andere bieren, wijnen , frisdranken en nog veel meer.

Drank

GoogleSiteSearch
plg_search_content_improved
Phoca Gallery Search Plugin
Search SEO Glossary
Search - ZOO
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Weblinks

gastronomy 3

Gastronomie is de "hogere" kookkunst, de kunst van het genieten van de smaak van het eten en het drinken.

Bij het bereiden van gastronomische maaltijden wordt vooral gelet op de kwaliteit van de ingrediënten. Bij de kwaliteit kan versheid van belang zijn (dus bijv. niets uit blik), maar vooral de herkomst (pasta's dienen bijv. uit Italië te komen, het vlees van een rund uit een bepaalde bergstreek, de wijn uit de Bordeauxstreek of liever net van dat chateau, omdat juist die zo goed combineert met het klaargemaakte eten). Alles om de smaak optimaal te maken.

Het op deze manier bereiden van voedsel brengt met zich mee dat restaurants die op deze wijze het eten klaarmaken extra prijzig zijn. De meeste restaurants werken met smaakprofielen. Ze passen de wijn aan bij het eten zodat je zowel het eten als het drinken goed kan proeven.