Sommige mensen hebben nog problemen met maten en gewivhten, hier een klein hulpje :
 
1kg     = 1000g
 
1 ons = 100g
 
1 Liter = 10 dl of 1000 cc
 
1 dl = 10 cl of 100 cc
  • De mayonaise schift : De mosterd en het ei moeten mooi samenblijven om een consistente binding te hebben.Kom traag naar boven zodat de olie traag door de ei-mosterd mengeling gaat.mayonnaise1
  • De mayonaise kan te dik of te lopend zijn. Gebruik een staafmixer met een botte kop zodat alle ingrediënten mooi samenblijven.
  • Indien je de smaak van de olie te veel smaakt, gebruik je de verkeerde olie. Gebruik een smaakloze olie zoals, arachideolie, zonnebloemolie, maïsolie, ...

Je hebt een lekere soep gemaakt,  maar je vind ze iets te waterachtig?

Oplossing:

Los een beetje Maïzena Roux minute op in je soep. Je soept wordt dikker, krijgt een intensere smaak en de consistentie is perfect.

Je hebt vis gepocheerd volgens het recept en je saus is toch nog te waterachtig?

Oplossing :

Gebruik dan Maïzena express, dit mag je rechtstreeks in je saus doen, je saus dikt makkelijk en ze krijgt een mooie glans.

chocolade puurVervang de helft van de bloem door Maïzena plus. De taart wordt dan lichter en dus ook luchtiger. Je kan dit ook perfect met een gewone cake.