Kooktermen

There are 29 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begin with Contains Exact termSounds like

Glossaries

Term Definition
Canapé

Een vierkant stukje brood geroosterd om te beleggen

Hits: 400
Canderen

Producten voorzien van een dun laagje suiker of stroop.

Hits: 436
Canneleren

Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van groenten op fruit.

Hits: 455
Caramel

Suiker licht bruin gebrand.

Hits: 411
Carpaccio

Flinterdun gesneden, vlees, vis, groente, fruit, ...

Oorspronkelijk is het een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, met name zeer fijngesneden plakjes rauw runderfilet. Tegenwoordig gebruikt men het ook als aanduiding voor het in zeer dunne plakjes snijden van groente, vis of vlees.

Hits: 401
Chapelure

Broodkruim

Hits: 474
Chateaubriand

Biefstuk van 200 tot 250g gesneden uit het dikke gedeelte van de ontvliesde ossehaas en die geplet is zodat de hij ongeveer 3 tot 4 cm bedraagt.

Hits: 396
Chaud -Froid

Dit zijn koude hapjes. Ze bestaan uit stukjes vlees, vis, gevogelte of eieren, die worden bedekt met saus en daarna aspic. Ze kunnen een onderdeel zijn van een koud buffet. De gerechten zijn eerst warm bereid.

Hits: 374
Chemiseren

Het bekleden van een vorm met bv. gelei, biscuits, etc.

Hits: 483
Chiffonade

Het oprollen van bv bladgroenten om dan in dunne reepjes te snijden.

Hits: 445
Chinois

Puntige metalen zeef.

Hits: 358
Chinoiseren

Een mengsel door een puntzeef gieten om kleine ongeregeldheden (restjes kruiden), klontertjes, enz. uit de vloeistof te verwijderen.

Hits: 348
Cimier

Het lendestuk van groot wild.

Hits: 368
Ciseleren

Grote ingediënten insnuiden op garen te versnellen en/of inkrimping te voorkomen.

Hits: 387
Citroneren

Een bepaalde groente met een halve citroen inwrijven om zwart worden te verhinderen.

Hits: 358