Kooktermen

There are 12 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begin with Contains Exact termSounds like

Glossaries

Term Definition
Macedoine

Een gerecht samengesteld uit een mengeling van groenten of vruchten.

Hits: 410
Marceren

Het laten doortrekken in een geringe vloeistof; deze term wordt meestal gebruikt voor vruchten in een alcoholische drank.

Hits: 477
Marinade

Een kruidig mengsel waarin men ingrediënten legt zodat ze meer smaak krijgen. De duur van het marineren wordt bepaald door de vastheid en de grootte van de ingrediënten. Kleine stukjes hebben genoeg aan een instant marinade van 20 minuten, andere doen er een nachtje over.

Hits: 333
Marineren

Een voedingsmiddel gedurende enige tijd in een aromatische vloeistof laten trekken. Het marineren heeft als doel het spierweefsel zachter te maken en een aangename smaakverandering aan te brengen.

Hits: 407
Maskeren

Bedekken met room, saus, enz...

Hits: 372
Medaillon

Een stukje vlees dat rond van vorm is. Meestal gebruikt voor kalfsbiefstukjes.

Hits: 324
Mespuntje

Zeer kleine hoeveelheid van een ingrediënt in poedervorm.

Hits: 290
Meunière

‘a la meunière’ wijst op een bereidingswijze van vis. De vis wordt licht met bloem bestoven en in echte boter gebakken. Hij wordt geserveerd met citroen en peterselie.

Hits: 322
Mirepoix

Een mengsel van fijngesneden groenten, ham, spek, enz in boter gefruit.

Hits: 346
Mirin

Japanse gezoete rijstwijn die in de keuken gebruikt wordt.

Hits: 325
Monteren

Het stijfkloppen van bevoorbeeld eiwitten, room of het opkloppen van saus.

Hits: 336
Moot

Dwars gesnede dikke snede visvlees uit grote vissen. bv : kabeljauw, zalm, tonijn, ...

Hits: 326