Kooktermen

There are 24 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begin with Contains Exact termSounds like

Glossaries

Term Definition
Saignant

De gradatie van vleesgaring na bleu.

Hits: 408
Salamander

Een open oven met vuurplafond om te glaceren of te gratineren. In de gewone keukens gebeurt dit onder de ovengrill.

Hits: 482
Salpicon

Mengsel van kleine stukjes vlees, groenten, ... in een saus.

Hits: 358
Sausspiegel

Een bord volledig bedekken met saus.

Hits: 245
Sauteren

Een gerecht snel bruin braden, onder voortdurend schudden met de pan om aankleven te voorkomen.

Hits: 285
Schnitsel

Een platgeslagen lapje mals varkens- of kalfsvlees, kalkoen, .... Het wordt vaak gepaneerd en daarna gebakken.

Hits: 265
Schrikken

Gekookte eieren of geblancheerde groenten afspoelen onder koud stromend water, zodat het garingsproces snel wordt gestopt. Hierdoor wordt de eierdooier niet blauw en verkleuren de groenten niet.

Hits: 263
Schroeien

Een stuk vlees rechtsreeks op een zeer hoog vuur zetten.

Hits: 323
Semola rimacinata

Semola rimacinata is heel fijn gemalen griesmeel en wordt gebruikt om verse pasta te maken. Semola rimacinata neemt sneller vocht op dan gewone bloem en is daarom makkelijker uit te rollen. Vaak wordt voor verse pasta een mengsel van semola rimacinata en 00-bloem gebruikt.

Hits: 639
Slavink

Bestaat uit een rolletje varkensgehakt dat in twee kruiselings gelegde sneedjes ontbijtspek is gewikkeld. Ook wel blinde vink genoemd.

Hits: 319
Slinken

Het verminderen van het volume van bladgroenten door de groente te verhitten in een kleine hoeveelheid boter (of een andere vetstof) of door onderdompeling in kokend water.

Hits: 588
Snuifje

Zeer kleine hoeveelheid van een ingrediënt in poedervorm.

Hits: 302
Soubisse

Met uienpuree

Hits: 288
Soufflé

Bereiding met stijfgeklopt eiwit die in een oven wordt gegratineerd.

Hits: 307
Soufflévorm

Ronde en hoge bereidingsvorm voor een gelijkmatig rijzen van de soufflé

Hits: 380