Kooktermen

There are 270 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begin with Contains Exact termSounds like

Glossaries

Term Definition
Afschuimen

Afscheppen van schuim met een schuimspaan

Hits: 318
Al dente

Pasta net gaar koken maar nog wel knapperig.

Hits: 388
Appareil

Mengsel, vulling, samenstelling

Hits: 266
Appareil

Mengsel, vulling, samenstelling

Hits: 333
Archiduc

Manier van bereiden waarbij room en champignons worden gebruikt tot een romige saus.

Hits: 316
Archiduc

Manier van bereiden waarbij room en champignons worden gebruikt tot een romige saus.

Hits: 289
Aromaten

Kruiden of specerijen die smaak, geur en soms kleur aan gerechten geven.

Hits: 369
Aromatiseren

Gerecht of saus geur en smaak geven door droge smaakstoffen (kruiden, specerijen) toe te voegen.

Hits: 346
Arroseren

Vlees bevochtigen tijdens het braden, grillen met vloeistof.

Hits: 308
Aspic

Een gerecht in gelei. Kan zowel groeten, vis, vlees, ... bevatten.

Hits: 336
Assaisoner

Gerecht op smaak brengen met kruiden, zout.

Hits: 346
Assaisoneren

Het kruiden van gerechten en het op smaak brengen met peper, zout en vocht.

Hits: 347
Au bain marie

Wijze om een saus of ander product warm te houden, zeer zachtjes te garen of om iets te laten smelten, zonder risico van verbranding. Een kleiner recipiënt met het product wordt in een groter recipiënt met warm water gezet. Omdat water niet warmer wordt dan 100°C, zal ook het product niet warmer kunnen worden.

Dit wordt bevoorbeeld bereid om chocolade te smelten , béarnaise saus te maken, ...

Hits: 347
Au bie

De vis koken/klaarmaken direct na de vangst.

Hits: 309
Aumonière

Wijze van garneren, waarbij de vulling in deeg of in een flensje is verpakt. De aumonière is dichtgemaakt met behulp van bijvoorbeeld bieslook of julienne van prei.

Hits: 321