Kooktermen

There are 270 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begin with Contains Exact termSounds like

Glossaries

Term Definition
Bouquet garni

Bosje kruiden en groenten die gebruikt worden voor het bereiden van soepen en sauzen

Hits: 341
Bouquet marmite

Groentenbuiltje. Een bosje van diverse groenten, dat wordt meegetrokken in bouillons, soepen, stoofschotels en andere gerechten om hun smaak af te geven aan het gerecht. Voor het opdienen wordt het bouquet marmite verwijderd. De klassieke bouquet marmite bestaat uit prei, selder en wortelen.

Hits: 1102
Braad

Bereiden van vlees, wild of gevogelte in een open of gesloten pan op een laag of matig vuur of in de oven.

Hits: 262
Braden

Bereiden van vlees, wild of gevogelte in een open of gesloten pan op een laag of matig vuur of in de oven.

Hits: 402
Braiseren

Het zachtjes gaar smoren van een gerecht in een beetje vocht

Hits: 390
Brideren

Het opbinden van vlees om zijn vorm te behouden tijdens het garen.

Hits: 362
Brijnen

Zouten. Door vlees en vis te zouten blijft het mals als je het verhit. Je kan een kalkoen een nacht lang in zout water zetten, kip gedurende 4 uur en vlees en vismoten een 30tal minuten. Voor een eenvoudige brijn heb je 100g zout nodig en 50g suiker per 1,5l water.

Hits: 465
Broche

Een braadspit

Hits: 271
Brochette

Is een braadpen van metaal og hout waarop men vlees, vis, groeten, fruit, prikt op te barbecuen

Hits: 313
Broeien

Vers gevogelte met kokend water overgieten.

Hits: 331
Bruineren

Het laten bruin worden van voedsel in een pan, al dan niet met vetstof.

Hits: 273
Brunoise

Mengsel van zeer fijn gesneden stukjes groenten in de vorm van kleine dobbelsteentjes.

Hits: 313
Canapé

Een vierkant stukje brood geroosterd om te beleggen

Hits: 360
Canderen

Producten voorzien van een dun laagje suiker of stroop.

Hits: 383
Canneleren

Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van groenten op fruit.

Hits: 399