a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Recepten beginnend met B

Babi pangang
  • Moeilijkheid: Gevorderd
  • {lang}Oorsprong{/lang}: Aziatisch

Babi pangang

Babi Tempra
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Babi Tempra

Inktvis
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Baby inktvis

Babykreeft met provencaalse kruiden
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Babykreeft met provencaalse kruiden

Een lekker kreeftje met provencaalse kruiden en je denkt aan zonnige oorden.
 
Bacon & Cheese burger
  • Tijd: +/- 30 min.
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • {lang}Oorsprong{/lang}: Amerikaans

Bacon & Cheese burger

Een stevige hamburger met verschillende verdiepen.

 

BAK Smoothie
  • Moeilijkheid: Makkelijk

BAK Smoothie

 
baklava
  • Moeilijkheid: Gevorderd
  • {lang}Oorsprong{/lang}: Grieks, Turks

Baklava

Baklava met noten
  • Tijd: +/- 60 min.
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • {lang}Oorsprong{/lang}: Grieks, Turks

Baklava met noten

 
Ballekes met kriekskes
  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • {lang}Oorsprong{/lang}: Belgisch

Ballekes met krieken

In grootmoeders tijd kwamen balletjes met opgelegde krieken vooral in de winter op tafel, als er minder verse groenten en fruit voorradig waren. 't Is een eenvoudig gerecht, snel klaar en de kinderen vinden het plezant om mee balletjes te rollen. Je kan het varkensgehakt deels vervangen door rundergehakt of je kan het ook met kippengehakt eens proberen. Het gerecht is dan iets minder vet. De jenever en vleesfond zorgen voor een extra fijne smaak.

 

Ballekes met selder
  • Tijd: 60 min.
  • Moeilijkheid: Gemiddeld
  • {lang}Oorsprong{/lang}: Belgisch

Ballekes met selder

Een recept van Jeroen's vrouw. Om Jeroen extra punch te geven al die selder?

 

Balletjes in een fusion tomatensaus
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Balletjes in een fusion tomatensaus

Een fusion tomatensaus met lekker balletjes. Een Belgisch topgerechtje met Belgische kerstomaatjes en heerlijk pittig geparfumeerd met rode curry pasta, heerlijk met verse frietjes.

 

Balletjes met parmezaanpuree en tomatensla
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Balletjes met parmezaanpuree en tomatensla

Heerlijke biotomaten met heerlijke smaak, zeker in een tomatensalade. Geef er gehaktballetjes bij met smeuïge Parmezaanpuree en frisse tomatensalsa. Je waant je meteen weer op vakantie in het zuiden.

 

Balletjes van garnaal en varkensvlees met appel-kruidensla rolletjes
  • Moeilijkheid: Gevorderd

Balletjes van garnaal en varkensvlees met appel-kruidensla rolletjes

"Ik ben in juni 1986 in België aangekomen uit Vietnam en at die herfst voor het eerst peren. Ik was meteen verkocht! In Vietnam zijn er geen appel- en perenbomen, appelen vind je er wel volop, allemaal import uit voornamelijk Europa. Peren zijn een zeldzaamheid, daar ligt nog een grote markt open. In de tuin van mijn vader staat een grote perenboom met conferences en de familie die bij hem op bezoek komt. vertrekt steeds met enkele kilo's in hun bagage terug naar Vietnam. Er is een goede samenwerking en handelsrelatie tussen Vlaanderen en Vietnam, misschien een idee om er de Limburgse peren naar te exporteren?
In mijn fruitschaal liggen altijd appelen en in het seizoen peren van mijn vaders boom. De appelen halen we bij een boer in de buurt, wo eten er elke dag één. In het restaurant vervang ik in herfst en winter de zure mango en sterfruit in de salades door appel. Liefst jonagold, lekker zoetzuur en krokant. Ik probeer zoveel mogelijk lokale producten te verwerken in onze gerechten. We hebben weinig zoets in de Vietnamese keuken, maar ik eet wel graag appelmoes. Ik maak hem altijd met grote stukken appel, een kaneelstokje en bruine suiker. Neen, geen water, enkel in het eigen sap.
De kinderen eten er graag worst bij, ik een beetje yoghurt en een glaasje groene thee. Vooral 's winters is de combinatie een echte warmmaker.' 
 
[12 3 4 5  >>