a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Recepten beginnend met S

Sachertorte
  • Moeilijkheid: Gevorderd
  • {lang}Oorsprong{/lang}: Oostenrijks

Sachertorte

Sachertorte is een beroemde taart uit Wenen bestaande uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. De taart is een veel geëxporteerd product. In vier verschillende formaten, verpakt in houten kistjes, gaan ze de hele wereld over. De houdbaarheid is, dankzij de dikke laag glazuur, bijzonder lang.

De taart wordt geserveerd met slagroom, die gezoet dient te zijn met vanillesuiker. Men drinkt hier een Verlängerter (koffie verkeerd), een Melange (cappuccino), een großer Schwarzer (zwarte koffie) of een großer Brauner (koffie met koffieroom) bij.

Saffraan
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Saffraanolie

  • Moeilijkheid: Makkelijk
  • {lang}Oorsprong{/lang}: Italiaans

Salade Bécassine

Salade met gegrilde peren en hervekaas
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Salade met gegrilde peren en hervekaas

 "Peer is een fantastisch stukje fruit van bij ons - hier worden trouwens de allerbeste peren ter wereld gekweekt! - dat ideaal is om te verwerken in allerlei lekkers. In desserts natuurlijk, zoals de in koffie gepocheerde peren van mijn schoonmama, maar ook in hartige gerechten. Zo combineren peren prachtig met walnoten, peperkoek en een pittige kaas. Voeg daar een frisse salade aan toe en je hebt een match made in heaven'! 
Superlekker zijn gepikkelde appelen. Een leuk cadeautje trouwens voor een foodie geliefde. Homemade, dus met een fikse meerwaarde! Ik ga regelmatig wandelen door de boomgaarden met de honden en pluk wel eens een appel of peer en eet die dan uit het vuistje op. Appelen zijn misschien wel het meest gegeten fruit door jong en oud. Omdat jong geleerd oudler gedaan is, steek ik regelmatig in het boekentasje van Georgeske een appel om zijn grootste honger te stillen. En ja hoor, ook ik ben aan de appel als tussendoortje want: an apple a day ... " Jeroen Meus
 
Salade met geitenkaas en nectarines
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Salade met geitenkaas en nectarines

 

  • Zet de oven op grillstand (Indien geen grill op 180°C)
  • Was de nectarines en snijd ze in achten.
  • Zet de kaasjes 3 tot 4 min. in de oven. (tot ze kleuren en biggen te smelten)
  • Plet de peperbolletjes en voeg ze toe aan enkele lepels olijfolie, het sap van een citroen, een eetlepel honing.
  • Breng op smaak met peper ezn zout.
  • Schik de sla met walnoten op een bord en overgiet met wat vinaigrette.
  • Leg de warme kaasjes in het midden en bestrooi met nectarines.
Salade met peer, walnoot en haloumi
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Salade met peer, walnoot en haloumi

Peperige waterkers, somige haloumikaas en zoete peer gaan heel goed samen in deze salade. Annabel geeft de voorkeur aan Haloumikaas omdat deze zijn vorm beter houd bij het bakken.

 

[12 3 4 5  >>