Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo
Heel gemakkelijk
Goedkoop

Verrassende broodje Merguez met zelfgemaakte Coleslaw. Lekker pittig met Sambal.

Deel dit recept

Categorie: Broodjes Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Sandwich, grote
1 Boka(a)l(en) Witte kool, opgelegd
1 scheut(en) Appelcider
3 el Zure room
3 tl Sambal
2 el Currypoeder
Kippenkruiden
1 Wortel
1 Appel
Paprikapoeder, gerookt
Peper & Zout
2 dl Arachideolie
1/2 bussel(s) Lente-ui
4 Merguez wortsjes
1/2 bussel(s) Platte Peterselie
3 Eieren
krokante Bicky-uitjes
1 tl Mosterd

Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo Aanwijzingen

  1. Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo
  2. De Coleslaw Laat de gepekelde kool uitlekken in een vergiet
  3. Meng de zure room met currypoeder.
  4. Schil en rasp de wortel.
  5. Schil en rasp de appel.
  6. Meng de kool, wortel en appel met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snipper de platte peterselie en schep hem door de coleslaw.
  8. De Sambalmayo Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
  9. Doe de eierdooiers met een klein scheutje water in een maatbeker. Voeg er de mosterd, een scheutje azijn, de sambal, kippenkruiden, gerookt paprikapoeder en zout aan toe.
  10. Mix tot mayonaise met de staafmixer en giet er in een fijne straal de olie bij.
  11. Doe de mayonaise in een knijpfles.
  12. Het Broodje Verwarm een grillpan op het vuur.
  13. Snijd de lente-uien in fijne ringen.
  14. Bak de worstjes in de grillpan.
  15. Snijd de broodjes open met een gekarteld mes. Beleg ze met coleslaw, een worstje en saus. Werk af met lente-uien en krokante uitjes.

Voedingsfeiten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept