Dürüm met köfte
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een dürüm recht uit Brussel met zelfgemaakte köfte en super veel kruiden.
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Wraps Lamsvlees Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Tags:

Ingrediënten

Voor 6 Personen

Ingrediënten

1 tl Korianderzaad
1 tl Komijnzaad
1/2 tl Zwarte peperbollen
1 tl Chilipoeder
1 mespunt Kaneel
250 g Lamsgehakt
250 g Rundergehakt
3 stuk(s) Ui
7 g Bakpoeder
2 handvol Peterselie
2 el Panko
2 stuk(s) Tomaten
1/2 stuk(s) Komkommer
1 stuk(s) Rode Ui
1/2 stuk(s) ijsbergsla
1 stuk(s) Ei
1/2 el Mosterd
Witte wijnazijn
15 cl Koolzaadolie
2 el Volle Yoghurt
1 teen Knoflook
1 tl Sambal
1 tl Chilivlokken
1/2 tl Kurkuma
8 stuk(s) Dürümvellen

Dürüm met köfte Aanwijzingen

    Verbrijzel in de vijzel 1 kl korianderzaad, 1 kl komijnzaad en ½ kl zwarte peperbolletjes.
    Voeg 1 kl chilipoeder, ½ kl nootmuskaat en 1 mespunt kaneelpoeder toe.
    Meng 250 g lamsgehakt en 250 g rundergehakt
    Voeg de specerijen toe.
    Rasp 3 uien en voeg toe.
    Voeg een snuifje zout, 7 g bakpoeder en 1 handvol gesnipperde peterselie toe.
    Kneed tot een homogeen mengsel. Wanneer het te vochtig is, voeg je panko toe
    Verwarm een grillplaat op hoog vuur.
    Snijd 2 tomaten en ½ komkommer in brunoise.
    Snipper 1 rode ui, een handvol peterselie en ½ ijsbergsla fijn.
    Doe 1 ei in een maatbeker en voeg 1 el azijn, peper, zout en ½ el mosterd toe.
    Zet de staafmixer in de maatbeker en voeg 15 cl koolzaadolie toe. Mix tot mayonaise.
    Meng 1 el mayonaise met 2 el volle yoghurt.
    Rasp een teentje knoflook en voeg toe. Kruid af met peper.
    Maakt köfte van het gehakt en bak ze 3 minuten aan elke kant op de grillplaat.
    Meng 4 el mayonaise met 1 kl sambal, ½ kl chilivlokken, 1 kl Koreaanse chilivlokken, ½ kl kurkuma en een scheutje azijn.
    Bestrijk het dürümvel met look -en samoeraisaus. Voeg 3 köfte en de groenten toe.
    Rol dicht en laat nog even grillen op de grillplaat.

Recept notities

Als je geen lam lust, kan je het ook met rundsgehakt maken.
Ik gebruikte Argentijnse chili van Les Senteurs du Soleil (Salernes)
 
Bron : Zot Van Koken - VTM

Voedingsfeiten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept

Nieuwste recepten

Nacho Schotel, comfort food
Gemakkelijk 

Description:
Hot and spicy comfort food. Heerlijke schotel om te delen. 

Read more

Pasta met artisjok en feta
Gemakkelijk 

Description:
Simpele pasta met tomaat, artisjok, olijven en feta.

Read more

Dürüm met köfte
Gemakkelijk 

Description:
Een dürüm recht uit Brussel met zelfgemaakte köfte en super veel kruiden.

Read more

Pikante barbecuesaus Giovani
Heel gemakkelijk 

Description:
   

Read more

Yoghurt-muntsaus
Heel gemakkelijk 

Description:
Als je bij de barbecue een gewone Romeinse salade serveert is onderstaande dressing een gezond alternatief voor mayonaise.  

Read more

Luikse siroop-balsamico marinade
Heel gemakkelijk 

Description:
Een lekkere marinade voor rundsvlees zoals entrecôte, steak,... pittig.  

Read more

Rozemarijn-knoflook marinade
Heel gemakkelijk 

Description:
Lekkere marinade voor kip, varkens- of lamsvlees.  

Read more

Sosati
Gemakkelijk 

Description:
Lamsvlees op Zuid Afrikaanse wijze.  

Read more

Banaan in Papillot
Heel gemakkelijk 

Description:
Het hartig dessert met likeur en banaan op de BBQ    

Read more

Varkensoesters met appelen, perziken en...
Gemakkelijk 

Description:
Een lekker BBQ gerecht met kruiden uit de gehele wereld. Zowel ooster als zuiders. Een fusion maaltijd op de BBQ.  

Read more