Asperges met mousseline, gerookte zalm en krielaardappelen
Vrij moeilijk
Vrij duur

Heerlijke Belgische asperges met mousseline saus en gerookte zalm. Hierbij krielpatatjes met bieslook.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Hans @ DeKookbijbel.be Zalm
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 kg Krielaardappelen
1 g Asperges
400 g Gerookte Zalm
Bieslook

Mousseline

5 Eierdooiers
100 g Boter
Witte peper en zout
Limoensap (of citroen)
Bieslook

Asperges met mousseline, gerookte zalm en krielaardappelen Aanwijzingen

  1. Stoom of kook de aardapeltjes in schijfjes.
  2. Schil de asperges en stoom of kook ze.
  3. Klop 4 eierdooiers met een scheutje water schuimig.
  4. Smelt de klont boter.
  5. Verwarm zachtjes het ei en voeg al kloppend de boter toe. Klop dit tot een schuimige gebonden massa. Laat niet te warm worden anders heb je een omelet ;-)
  6. Kruid met witte peper, zout en wat limoensap.

Voedingsfeiten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept