Bavarois Ananas - Steranijs
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Heerlijke frisse bavarois van Ananas, met chocolade en op smaak gebracht met steranijs.

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Taart
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 8 Personen

--- Bodem ---

50 g Chocolade
50 g Boter
1 Ei
50 g Bruine Suiker
25 g Bloem

--- De Bavarois ---

25 cl Ananassap
1 1/2 Steranijs
3 Eierdooiers
75 g Suiker
14 g Gelatine
25 cl Room, half opgeklopt

Bavarois Ananas - Steranijs Aanwijzingen

    Voor de bodem smelten we de boter met de chocolade.
     
    Het eigeel klop je op met de bruine suiker en meng je bij de gesmolten boter met chocolade.
    Voeg de bloem toe en meng er als laatste het opgeklopt eiwit onder.
     
    Bak 16min op 180graden. 
     
    Voor de bavarois koken we het ananassap met de steranijs en laten we dit even trekken. Ondertussen kloppen we het eigeel met de suiker.
    Verwijder de steranijs en voeg er het eigeel mengsel en de gelatine aan toe.
     
    Als dit mengsel op kamertemperatuur is mengen we er de half opgeklopte room aan toe.
     
    Stort dit mengsel over de bodem en laat opstijven.

Meer details

Soortgelijke recepten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept