Couscous met groenten gegrilde merguez en zure room
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijk gerecht met Oosterse smaken door de Merguez, Ras-El-Hanout en Harissa.

 
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees Hans @ DeKookbijbel.be
Seizoenen
Keuken type Marrokaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1/2 bussel(s) Koriander
1/2 bussel(s) Munt
Harissa
200 g Zure Room
8 Merguez, Celtic Lamb
250 g courcous ( 2 grote tassen )
5 stengel(s) Selder
2 Wortelen
2 teentje(s) Knoflook
2 Rode Uien
1 Courgette
1 Rode Paprika
4 dl Groentenbouillon
Olijfolie
Peper en zout
Komijnpoeder
Ras-el-Hanout

Couscous met groenten gegrilde merguez en zure room Aanwijzingen

    Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
    Schil de paprika’s en snijd ze in grote stukken.
  1. Laat een grillpan goed heet worden op het vuur.
  2. Sprenkel wat olijfolie over de paprika’s en courgettes en grill ze in de hete pan.
     
  3. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een tweede pan.
  4. Pel en halveer de uien. Snijd ze in fijne sliertjes. Stoof ze in de olie.Kneus en pel de knoflook. Plet met een mes. Houd een vierde van de knoflook apart. Stoof de rest met de uien.
     
    Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de selder in blokjes.
    Stoof de wortelen en de selder met de uien.
     
    Doe de couscous in een kom. Giet er de warme bouillon bij tot de couscous ongeveer een halve centimeter onderstaat. Laat wellen.
     
    Meng de zure room met de apart gehouden knoflook, een snuif ras-el-hanout, een toef harissa en een snuifje zout.
    Haal de blaadjes van de munt en de koriander.
    Snipper ze fijn.
    Doe ze bij de zure room.
     
    Meng de groenten met de couscous.
     
    Leg er de merguezworstjes bij en serveer met de saus van zure room.
     

Recept notities

 Ipv zure room kan je ook Griekse yoghurt gebruiken.
 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Meer details

Website
Bron Jeroen Meus

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept