Empanadas met gehakt en zoete aardappel
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Empanada met vulling van zoete aardappel en gehakt. Sausje van avocade voor erbij.

Deel dit recept

Categorie: Hapjes & Tapas Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen
Keuken type Spaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

150 g Zoete Aardappel
Olijfolie
1/2 Ui, fijngesnipperd
150 g Gemengd Gehakt
1 teentje Knoflook, geperst
70 g Tomatenpuree
1 tl Paprikapoeder
1 tl Gedroogde Tijm
Tabasco Habanero naar smaak
Peper en zout
2 vel(len) Bladerdeeg

--- Avocadosausje ---

20 g Koriander
1 Avocado, geschild en in blokjes
125 g Yoghurt Griekse wijze
1 Limoen, geperst
Cayennepeper
Peper en zout

Empanadas met gehakt en zoete aardappel Aanwijzingen

    Maak ondertussen de vulling en rode uien salsa.
    Pel de rode uien, snijd deze zo fijn mogelijk en voeg toe aan de middelgrote kom.
    Pel de knoflooktenen en snijd ook deze zo fijn mogelijk.
    Voeg de helft van de knoflook toe aan de rode uien en zet de andere helft opzij.
     
    Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd deze in fijne blokjes.
     
    Snijd de chorizo klein, als de stukjes te groot zijn zal de empanada lastig sluiten.
     
    Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilet en snijd ook deze in kleine stukjes. 
     
    Voeg witte wijnazijn samen met 1 eetlepel suiker toe aan de kleine sauspan en verwarm tot de suiker volledig is opgelost.
     
    Laat het afkoelen en verwijder ondertussen de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd deze zo fijn mogelijk.
     
    Meng de rode uien, knoflook, Spaanse peper en witte wijnazijn.
     
    Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook kort aan.
    Voeg dan de kipstukjes en chorizo toe en bak deze nog enkele minuten.
    Voeg de paprika toe en bak tot de kip gaar is.
    Breng de vulling op smaak met peper en zout en laat deze volledig afkoelen.
     
    Leg er een beetje geraspte kaas op, maak de randen nat met water en vouw de empanada dicht en druk aan met een vork.
    Als je wilt kun je de randen vervolgens netjes naar binnen vouwen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
    Herhaal dit tot al het deeg en vulling gebruikt is.
     
    Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
     
    Klop het ei los en gebruik een siliconen kwast om de empanadas te bestrijken.
     
    Bak de empenadas in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten, afhankelijk van de grootte en van je oven.
    Serveer ze warm met rode uien salsa, smakelijk!

Recept notities

Wij gebruikten een empanada maker, maar je kunt ook simpelweg een lepel vulling aan 1 kant van de
rondjes scheppen.
 
Naar idee van OhMyDish.nl

Meer details

Website http://www.ohmydish.nl
Bron

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept