Gepikkelde appelen
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Opgelegde appelen van Haspengouw volgens een recept van Jeroen Meus.
 
 

Deel dit recept

Categorie: Jeroen Meus Inmaken | Bewaren
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 1 Personen

Ingrediënten

4 Appelen Breaburn
100 g Suiker
5 dl Ciderazijn
1 dl Calvados
2 Kruidnagels
1 el Jeneverbessen
1 el Peperbollen
1 takje(s) Rozemarijn

Gepikkelde appelen Aanwijzingen

    Breng de ciderazijn, samen met de calvados en de suiker in een pot aan de kook.
     
    Stamp jeneverbessen, peperbollen en kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe aan het warme pikkelvocht.
     
    Schil de appelen, snij in kwarten, maar verwijder de klokhuizen niet.
     
    Neem het pikkelvocht van het vuur en doe er de appelstukken in.
     
    Knip een rondje uit een vel bakpapier, leg het bovenop de inhoud van de pot, leg er een plat bord op en zet er een gewicht op zodat appelstukken onder blijven
     
    Laat de appelen ca. 45 minuten marineren en afkoelen in het mengsel.
     
    Kook 4 weckbokalen en de glazen deksels minstens 5 minuten in voldoende water
     
    Zet de warme bokalen op een handdoek, plaats er de afdekelastiek op en steek in elke bokaal een tak rozemarijn.
     
    Vul de bokalen met appelkwarten en schenk er pikkelvocht bij tot de pot bijna overloopt.
     

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch Vegan

Per portie

Meer details

Website
Bron Appelen en Peren, Hilde Vautmans - Jeroen Meus

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept