Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Kabeljauw opp een bedje van provencaalse groenten.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kabeljauw Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seizoenen
Keuken type Frans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Kabeljauw stukken (+/-200g/stuk)
1 Sjalot, versnipperd
1 Ubergine
1 Courgette
1 Rode Paprika
1 Groene Paprika
2 Tomaten
2 teentje(s) Knoflook, geperst
extra vierge Olijfolie
1 dl Tomatenpulp
10 blaadje(s Basilicum
2 takje(s) Oregano
2 takje(s) Tijm
1 takje(s) Rozemarijn

Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten Aanwijzingen

    • Kruid de stukken kabeljauw en stoom ze 4 minuten op 95°C.
    • Snij de aubergine, courgette en paprika’s in fijne blokjes (voor mensen met een gevoelige maag is het aan te rade om de paprika te schillen).
    • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij ze ook in blokjes.
    • Stoof het sjalotje aan in olijfolie.
    • Voeg er de look aan toe en laat even meestoven.
    • Voeg alle groeten erbij.
    • Pluk de blaadjes van de oregano en rits de tijm.
    • Voeg ze toe aan de groenten.
    • Voeg ook het takje rozemarijn toe en haal het net voor het opdienen er terug uit.
    • Voeg het tomatenpulp ook toe en laat alles stoven.
    • Snij de basilicum grof en voeg die net voor het opdienen ook toe.
    • Kruid alles af met peper en zout.
    • Schik de groentjes in het midden, schik er de gestoomde kabeljauw op en druppel er olijfolie en balsamico rondom. 

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept