Hartige taart met ui en Breydelspek
Heel gemakkelijk
Goedkoop

Een hartige taart met het edele Breydel spek

 
 

Deel dit recept

Categorie: Quiches Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredients

1 plak Zandeeg, ongezoet
500 g Uien, gepeld
100 g Boter
1 el Bloem
2 dl Melk
Nootmuskaat
Peper en zout
4 blaadje(s) Salie
1 takje(s) Rozemarijn
300 g Breydel spek, in blokjes

Hartige taart met ui en Breydelspek Aanwijzingen


    • Snijd de helft van de uien in fijne reepjes en versnipper de andere helft
    • Smelt 30g boter op een zacht vuurtje en roer er de bloem door
    • Voeg geleidelijk en onder flink roeren de koude melk toe.
    • Voeg de gesnipperde uit toe en laat 5 min. doorkoken.
    • Mix het geheel en zet apart.
    • Stoof de gesneden reepjes ui in 30g boter.
    • Voeg het spek, de gehakte salie en de rozemarijn toe.
    • Leg het zanddeeg in de taartvorm en prik het hier en daar met een vork.
    • Giet de mengeling in de taartvorm, schep het spek met de ui, en rozemarijn op de taart.
    • Bak in een oven van 180°C gedurende 30 min.
    • Leg het zanddeeg in de taartvorm en prik het hier en daar met een vork.
     

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept