Kippenbout met gebakken champignons en spekjes
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Sappige kippenbout met champignons, spek en pasta.
 
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Kip
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Kippenbouten
200 g gerookte Spekblokjes
750 g Champignons,witte
4 takje(s) Tijm
2 dl lichte Room
400 g Tagliatelle
4 el Olijfolie
1 el Provencaalse kruiden
Peper en zout

Kippenbout met gebakken champignons en spekjes Aanwijzingen

    Meng olijfolie met Provencaalse kruiden
    Bestrijk er de kippenbouten mee.
     
    Snij de champignons in vieren
     
    Bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin in een hete pan.
    Kruid met peper en zout en bak  à  min. afgedekt verder op een zacht vuur
     
    Verhit ondertussen  2 el olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min.
     
    Voeg de champignons toe en bak 3 à 5 min. op hoog vuur.
    Kruid met tijmblaadjes , peper en zout
     
    Giet er de room bij en laat sudderen +/-  5 min
     
    Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking
    Giet af
     

Recept notities

 
 

Meer details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept