Köfte op een fris bedje sla
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Turkije is het land waar we de broccoli aan te danken hebben, maar meer dan kebab en döner kebab komt onze culinaire kennis over Turkije niet.

Dit is eens van de basisgerechten in Turkije.

Deel dit recept

Categorie: Lamsvlees Lunch Peter Van Asbroeck
Seizoenen
Keuken type Turks
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Köfte

600 g Lamsgehakt (of rundsgehakt)
1 Rode Chili (Ontdaan van pitjes en fijngehakt)
1 Sjalot, fijngesnipperd
1 teentje(s) Knoflook, gehakt
1/2 botje(s) Bieslook
1 Eierdooier

Salade

1/5 krop Ijsbergsla
12 Kerstomaten
1/2 dl Olijfolie
1/4 dl Ciderazijn
Peper en zout

Köfte op een fris bedje sla Aanwijzingen

  1. Meng het lamsgehakt met de chilipeper, sjalot, bieslook, look en eierdooier.
    Doe er peper en zout bij.
    Maak er vier hamburgers van.
  2. Bak ze met olie op de grill of in een pan, iedere zijde ongeveer 3 min.
  3. Snijd de ijsbergsla in reepjes
  4. Snijd kerstomaten in twee en meng ze onder de sla.
  5. Giet wat olijfolie en azijn over de sla.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Leg de köfte erop
  8. Serveer met brood of met een aardappel in de schil.

Recept notities

Bron : Dag Allemaal

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept