Koud soepje met geitenkaas en rucola olie
Heel gemakkelijk
Goedkoop
 Variant op gaspachio (Prei, aardappel, Sjalot) met geitenkaas en rucola olie.
 
Kook

Deel dit recept

Categorie: Soep
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

125 g Geitenkaas 'tLeenhof
1 Preiwit
1 Sjalot
1 bloemige Aardappel
Groentenbouillon
1 dl Halfvole melk
1 el Boter
Zwarte peper en grof zeezout

--- Rucola olie ---

50 g Rucola
4 dl Arachideolie
1 teentje(s) Knoflook
Peper en zout

Koud soepje met geitenkaas en rucola olie Aanwijzingen

    Maak de prei schoon en snijd fijn.
    Snipper de sjalot fijn.
    Schil de aardappel en snijd in grove stukken. 
     
    Zet een pot op het vuur en laat de boter erin smelten.
    Voeg de prei, de sjalot en de aardappel toe en bak glazig.
    Voeg 1 l water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
    Kruid met peper en zout, en kook gedurende 20 min.
     
    Haal de soep van het vuur, voeg de koude melk en de geitenkaas toe en mix fijn.
     
    Laat afkoelen in de ijskast.
     
    Pel het teentje knoflook en spoel de rucola.
    Mix beide fijn met de arachideolie.
     
    Kruid de soep met peper en grof zeezout.
     
    Werk af met enkele druppels rucolaolie en serveer koud.
     

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch

Per portie

KCal: 221 kcal
Koolhydraten: 9g
Vet: 17g
Proteïnen: 8g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept