Linguine alla marinara
Vrij moeilijk
Vrij duur

Linguini met zeevruchten, nog een Italiaanse klassieker.

 

Deel dit recept

Categorie: Pasta's Inktvis Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Scampi Mosselen
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediëten

2 el Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
4 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
125 ml Witte Wijn
400 g Tomatenblokjes
1/2 tl Chili olie
Zout en versgemalen peper
500 g Zeevruchten (Inktvis, Mosselen, Scampi)
50 g Peterselie, fijngehakt
50 g Basilicum, fijngehakt
400 g Linguini

Linguine alla marinara Aanwijzingen

  1. Verhit de pan en bak de ui me olie op een middelhoog vuur goudbruin.
    Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
  2. Doe de witte wijn erbij en laat tot de helft inkoken
  3. Voeg de tomatenblokjes en chiliolie toe.
    Breng op smaak met peper en zout en kook 20 min. zachtjes.
  4. Voeg de zeevrachten toe en kook alles nog 5 min. zachtjes.
  5. Voeg dan de peterselie en basilicum toe.
  6. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  7. Verdeel pasta over 4 borden en schep er saus over.
  8.  

Recept notities

 

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept