Linguini met spinaziesaus en kippenballetjes
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Linguini met een saus van ricotte en spinazie, balletjes en pecorino kaas.
Kook

Deel dit recept

Categorie: Pasta's Kip Lunch Jeroen Meus Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

--- De Ballekes ----

500 g Kippengehakt (eventueel extra ei en paneermeel)
1 Sjalot(ten)
Kippenkruiden
Peper en zout
Boter

--- De Pasta ---

500 g Luigini
200 g Spinazie
1 teentje(s) Knoflook
100 g Ricotta
150 g Pecorino, geschaaf en/of geraspt
1 tl Mosterd
Cayennepeper

Linguini met spinaziesaus en kippenballetjes Aanwijzingen

    Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. 
    Snipper de sjalot heel fijn en doe hem bij het gehakt. Kruid het gehakt met kippenkruiden en peper.
     
    Rol balletjes van het gehakt.
     
    Smelt een klont boter in een pan en bak de gehaktballetjes op een zacht vuur gaar.
     
    De pasta - Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de pasta beetgaar.
     
    Was de spinazie en verwijder de dikke nerven. Als je jonge spinazie gebruikt, hoef je de nerven niet te verwijderen
    Pel en snipper de knoflook.
    Smelt een klont boter in een pan. Stoof de spinazie met de knoflook.
     
    Doe de gestoofde spinazie in de blender met de ricotta, de in stukken gesneden pecorino en de mosterd. Kruid met zout, peper en cayennepeper. Mix tot saus.
     
    Giet de pasta af maar houd een lepel kookvocht bij.
     
    Doe het kookvocht bij de saus. Voeg er de pasta en de gehaktballen aan toe.
     
    Werk de pasta af met wat extra geschaafde pecorino.

Meer details

Website
Bron Jeroen Meus

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept