Penne Carbonara
Gemakkelijk
Goedkoop
Penne Carbonara is een klassiek gerecht uit de italiaanse keuken, het zou het favoriete gerecht van de kolenbranders in de apennijnen (de carbonari) zijn geweest.
 
 
 

Deel dit recept

Categorie: Pasta Varkensvlees Lunch Peter Van Asbroeck
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

450 g Pästa Penne
10 sneetje(s) Gerookt spek, in reepjes
Olijfolie
10 cl Room
125 g Parmezaan, geraspt
Peper en zout

Penne Carbonara Aanwijzingen

    Kook de penne al dente
    Bak ondertussen het spek krokant in olijfolie
    Klop in een kom de eierdooiers en de room tot een smeuïge massa.
    Voeg de helft van de kaas toe
    Roer de penne onder het mengsel
    Voeg het spek toe
    Breng op smaak met peper en zout (opgelet met zout, want het spek is al zout)
    Strooi er nog wat parmezaan over
    Eventueel afwerken met blaadjes basilicum
     

Recept notities

 Bron : Dag Allemaal
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept