Tortilla gevuld met kip
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
1 Stuk Lunch of voorgerecht, 2 per persoon hoofdgerecht.
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Voorgerechten Wraps Kip Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven
Seizoenen
Keuken type Mexicaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

400 g Kipfilet
1/2 L Kippenbouilon
10 cl Zonnebloemolie
2 Uien, gensipperd
1 blik(ken) Tomatenstukjes
3 el Jalapenos (naar smaak)
8 Tortilla's
verse Koriander
Zure room

Tortilla gevuld met kip Aanwijzingen

    • Bak de kipfilets op zacht vuurtje mooi krokant, maar nog sappig binnenin.
    • Verhit in de wok 1 el olie en fruit ui en de look ongeveer 3 min.
    • Voeg de tomatenblokjes en Jalapenos toe en bak op een hoog vuur tot een dikke saus (+/- 5 min.)
    • Haal het van de vuur en versnij de kipfilet in blokjes en voeg aan de saus toe., Breng op smaak met peper en zout
    • Leg de tortilla's plat en schep er het kippenmengsel op.
    • Rol de tortilla's op.
    • Bak ze even in de pan (kort) tot ze krokant zijn langs beide kanten
    • Leg ze in een ovenschaal smeer wat topmatensaus over de tortilla en cheddar.
    • Zet even onder grill

Recept notities

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept