Yoghurt broodjes
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Heerlijk lichte broodjes gemaakt met yoghurt.

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Brood
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 10 Personen

Ingrediënten

500 g Bloem voor wit brood
16 cl Melk
10 g Zout
15 g Verse Gist of 6g Droge
125 g Griekse Yoghurt
1 Ei
15 g Suiker
20 g Boter
3 cl Zonnebloemolie
1 Eigeel en scheutje melk

Yoghurt broodjes Aanwijzingen

    Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
     
    Meng het zout door de bloem met een garde.
    Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en zet je kitchenaid of andere keukenmachine aan.
    Geen keukenmachine ? Geen nood, je kunt ook gewoon met de hand kneden. Kneed ongeveer 15 minuutjes en laat het deeg dan voor de eerste keer ca 45 minuutjes rijzen.
     
    Na deze rijs verdeel je het deeg in 10 bollen van 90 gram.
    Bol ze heel goed op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    Laat ze nu rijzen tot ze verdriedubbeld zijn.
     
    Smeer de broodjes in met het eigeel.
    Bak de broodjes in ca 12 minuutjes af in een voorverwarmde oven ( Hetelucht ) van 195°C. Gebruik je boven en onderwarmte ? Neem dan de temperatuur van 205°C.
     
    Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen op een taartrooster.

Meer details

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept