Keizer Karel Ommegang



Ommegang. Niet de eerste de beste!

Met hergisting op fles.

Strogeel bier met een bloemige, kruidige smaak, een complexe bitterheid en een verfijnd citrusaroma.

 3 sterren op de Superior Taste Awards 2013 en 2012

GESCHIEDENIS

Waaraan denk jij als je 'ommegang' hoort?

Als je er op let, ontdek je 2 woorden: 'omme' (eromheen) en 'gang' (wandeling). Het is een veelgebruikte term voor stoeten, optochten en processies mét een feestelijk tintje. Van eentje in het bijzonder, de Ommegang van Brussel, is Brouwerij Haacht sinds meer dan 10 jaar een trouwe partner.

De Ommegang van Brussel trekt jaarlijks kijklustigen van over heel de wereld: de blijde intrede van Keizer Karel* met zijn gevolg in 1549 komt dan helemaal opnieuw tot leven. Ontdek dit prachtige spektakel op www.ommegang.be.

Enkel een bier net zo 'apart' ontbrak nog... maar dan eentje om het hele jaar door van te genieten. Ommegang zag voor het eerst het levenslicht tijdens de Ommegang van Brussel in 2011. Door het groot aantal fans van het eerste uur is Ommegang sinds het voorjaar van 2012 een vaste waarde binnen het Keizer Karel assortiment.

(*) Keizer Karel (1500-1558) werd geboren in Gent en bracht een groot deel van zijn jeugd door in België.
Hij wordt gezien als één van de grootste keizers ooit. Zijn Rijk was uiteindelijk zo groot dat men zei 'dat de zon er nooit onderging'. Vaak wordt Keizer Karel ook beschouwd als de voorloper van Europa.
Hij was niet alleen een groots figuur, maar ook een fervent bierliefhebber. Ter ere hiervan creëerde Brouwerij Haacht deze keizerlijke bieren.

 LEKKER BIJ

Vis: zeetong, wilde zalm, ...
Schaaldieren: kreeft, sint-jakobsvruchten, langoustines, ...
Kaas: smeuïge geitenkaas zoals Boule de Chèvre Chimacien

SERVEERTIPS

Ideale schenktemperatuur: 7°C

Gebruik het unieke kelkvormige Ommegang-glas. De buitengewone smaak en de verfijnde aroma's komen in dit glas perfect naar boven.

SMAAKOMSCHRIJVING

Strogeel bier met een bloemige, kruidige smaak, een complexe bitterheid en een verfijnd citrusaroma.

Hergist op fles
Hergisting op fles is een minutieus proces.
De juiste hoeveelheid reincultuurgist moet worden toegevoegd alvorens het bier kan gebotteld worden. Eenmaal gebotteld, worden de flessen gedurende een 2-tal weken opgeslagen in onze warme kamer aan 22°C.
Nadien geeft het bier pas zijn rijk smakenpallet prijs. Intensere aroma's, van bloemen over fruit tot kruiden, zijn het resultaat.
Bieren hergist op fles worden dus met de grootste zorg bereid en tonen des te meer het vakmanschap van de brouwer. De hergisting komt bovendien de houdbaarheid ten goede: ze zijn makkelijk tot 18 maanden houdbaar.

Smaakevolutie
Net als bij wijn evolueert de smaak van een hergist bier verder en wordt hij ronder in de tijd. Om de smaakevolutie van Ommegang Keizer Karel zelf te kunnen volgen hebben we op het rugetiket de botteldatum vermeld. Zo kan je zelf ontdekken wanneer, volgens jouw smaak, het bier tot zijn volle rijpheid is gekomen.

Specificaties

  • Brouwerij: Brouwerij Haacht
  • Smaak: Smaak veranderd naar tijd
  • Alchohol %: 8%
  • Kleur: Strogeel