KerstbierBrouwerij Slaghmuylder (Ninove) heeft een prachtige traditie om sedert meer dan 50 jaren haar klanten voor en rond de feestdagen te verwennen met een uniek Kerstbier.

De erkenning als streekproduct.be is tevens een mooie getuigenis van de authenticiteit van Slaghmuylder's Kerstbier.
Ook dit jaar is extra veel aandacht besteed aan het brouwen van het Kerstbier.
Eind augustus werd dit speciale lagerbier gebrouwen, met meer mout en extra gehopt.
De aroma's van de hop uit eigen streek (Erembodegem) komen tot hun recht in een lekkere bittere afdronk.
Tijdens de lagering van meer dan 2 maanden is het bier natuurlijk gerijpt en hebben alle aroma's zich ontwikkeld. Dankzij de natuurlijke saturatie parelt het bier zeer fijn zoals champagne en heeft het een mooie, dichte en stabiele schuimkraag.
Het resultaat is SLAGHMUYLDER'S KERSTBIER, een uniek, blond bier van lage gisting dat zich onderscheidt van de zoete donkere kerstbieren.

Ideaal wordt Slaghmuylder's Kerstbier gedegusteerd bij 8°C. Het kan bij elke gelegenheid gedronken worden. Door de bitterheid kan het perfect als aperitief aangeboden worden, waardoor het hongergevoel aangescherpt wordt. Zowel bij als na de maaltijd zal eenieder genieten van dit bijzonder pintje.
Door Slaghmuylder's Kerstbier uit te schenken in een glas op voet, geeft u het een extra feestelijke toets.

Slaghmuylder's Kerstbier is vanaf heden te verkrijgen:
- Ongefilterd (vat 30L of fles 24x33cl): de volle smaak van een ongefilterd lager bier, zwaarder gebrouwen en extra gehopt.
-Gefilterd (vat 30L): een kristalhelder lager bier dat zwaarder gebrouwen werd en extra gehopt.
-CLIP 6x33cl

Brouwerij Slaghmuylder is met recht en rede trots op dit prachtige Kerstbier dat ze aanbiedt als eindejaarsgeschenk aan trouwe fanaten van een lekkere, bittere, ongepasteuriseerde excellente lager bier met hoge kwaliteiten.

Specificaties

  • Brouwerij: Brouwerij Slaghmuylder
  • Smaak: Hop, bittere afdronk
  • Alchohol %: 5.2%
  • Kleur: Blond