Bessen muffins met zure room en sumak
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Kook met elkaar, laat je inspiratie de vrije loop en neem zoveel mogelijk ideeën op in je eigen recepten schrift. Seppe Nobels

Deel dit recept

Categorie: Desserts Bakkerij Fruitdessert Muffins
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

300 g Zelfrijzend Bakmeel
300 g Speltbloem
2 el Bakpoeder
200 g Bruine Rietsuiker
200 g Boter
4 Eieren
4 dl Melk
300 g Blauwe bessen
4 el Zure Room
1 Citroen, citroen geset
1 el Sumak

Bessen muffins met zure room en sumak Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 205 °C.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de speltbloem, het bakpoeder, de suiker, de zachte boter, de eieren en de melk tot een glad beslag. Schep er de blauwe bessen door.
  3. Zet papieren vormpjes in een cupcakevorm. Vul ze tot net onder de rand met het beslag. Bak de muffins 22 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de muffins uit de oven en laat ze lauw worden. Breek de muffins open en vul ze met zure room. Werk af met limoenzeste, sumak en bloesems.

Recept notities

Je kan tijdens de winterperiode de blauwe bessen vervangen door veenbessen.

Sumak :

Sumak is een smaakmaker uit het Middenoosten: de purperbruine, behaarde vruchten van de sumakplant worden gemalen als specerij gebruikt in onder meer de Iraanse, Turkse en Koerdische keuken.Wie soms uit de kookboeken van Ottolenghi kookt, is het vast al eens tegengekomen in de ingrediëntenlijst.

Sumak is dieprood en smaakt een beetje zoals citrus: het heeft een friszure, kruidige smaak. Daardoor combineert sumak prima met kip, vis, lamsvlees, ui, yoghurt… Door verhitting verliest het zijn smaak, voeg sumak daarom altijd op het einde van een bereiding toe. Heb je deze specerij niet in huis, dan kun je ze eventueel vervangen door een scheutje citroensap.

Voedingsfeiten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept