Gegrilde geitenkaas met perensiroopsaus
  • maandag 13 november 2017
  • 11191
Gegrilde geitenkaas met perensiroopsaus
"Ik heb een verleden als kok. Eigenlijk ging ik in de horeca omdat ik kunst wou rnaken met eten. Ik heb 13 jaar in sterrenrestaurants gewerkt, onder andere 2,5 jaar in het Scholteshof bij Roger...
Categorie: Voorgerechten Salades Lunch
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Gentse Waterzooi
  • woensdag 22 februari 2012
  • 17800
Gentse Waterzooi
Waterzooi, da’s klassieke dagelijkse kost die vlotjes naar binnen gaat. Doe dat beetje extra moeite en bereid de trots van Gent met een zelfgemaakte groentebouillon. De verse groenten én...
Categorie: Hoofdgerechten Kip Lunch Jeroen Meus
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Gepikkelde appelen
  • zondag 12 november 2017
  • 8036
Gepikkelde appelen
Opgelegde appelen van Haspengouw volgens een recept van Jeroen Meus.
 
 
Categorie: Jeroen Meus Inmaken | Bewaren
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Gevulde paprika met kippengehakt
  • dinsdag 01 mei 2012
  • 25694
Gevulde paprika met kippengehakt

Paprika's gevuld met gekruid kippengehakt.

Categorie: Hoofdgerechten Kip Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Hartige taart met ui en Breydelspek
  • vrijdag 27 januari 2012
  • 26287
Hartige taart met ui en Breydelspek

Een hartige taart met het edele Breydel spek

 
 
Categorie: Quiches Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Hete Bliksem
  • donderdag 16 november 2017
  • 9886
Hete Bliksem
"In Haspengouw groeide ik op tussen de fruitbomen en dieren op de boerderij van mijn ouders. Ik herinner me levendig dat, nadat ik mijn vader had geholpen in de koeienstallen, we naar de fruitboer...
Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees Varkensvlees Oven
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Hete Bliksem
  • zondag 10 februari 2019
  • 11084
Hete Bliksem
"In Haspengouw groeide ik op tussen de fruitbomen en dieren op de boerderij van mijn ouders. Ik herinner me levendig dat, nadat ik mijn vader had geholpen in de koeienstallen, we naar de fruitboer...
Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees Varkensvlees Oven
Keuken type Belgisch
Seizoenen: Winter Herfst
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
30m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Hoppescheuten met roerei en grijze garnalen
  • zondag 04 maart 2012
  • 22320
Hoppescheuten met roerei en grijze garnalen
Een luxe gerecht met topproducten uit Brlgië, hoppescheuten en grijze garnalen. Heerlijke combinatie.
Categorie: Voorgerechten Jeroen Meus Grijze Noordzeegarnalen
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Kaaskroketten (Oude kaas)
  • maandag 26 maart 2012
  • 14701
Kaaskroketten (Oude kaas)

Het beste gebruik je oude kaas om kaaskroketten te maken. Volgende kazen geven goed resultaten : belegen Gouda, Oud Brugge, Parmezaan, Emmentaler en Gruyère.

 

Categorie: Voorgerechten Peter Goosens
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Kalfskotelet met pickles saus
  • dinsdag 03 april 2012
  • 17198
Kalfskotelet met pickles saus

Een typisch Belgisch gerechtje, ook wordt de saus blackwell-saus genoemd.

Categorie: Hoofdgerechten Kalfsvlees Jeroen Meus
Keuken type Belgisch
Moeilijkheid:
Gemakkelijk