Gevulde inktvis
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Een culinair inktvis recept van Jeroen Meus.

Deel dit recept

Categorie: Voorgerechten Inktvis Lunch Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Baskisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

8 middelgrote Pijlinktvissen, schoongemaakt
2 el Boter
1 ui, gesnipperd
2 teentje(s) Knoflook
2 blaadje(s) Laurier
20 cl Sherry
1 bos Bladpeterselie
2 Eieren, hardgekookt
Peper en zout

Gevulde inktvis Aanwijzingen

    • Stoof in de boter de ui aan.
    • Voeg look en laurier toe.
    • Blus af met wat sherry
    • Voeg de peterselie toe.
    • Laat de saus even koken.
    • Kruid met peper en zout.
    • Voeg de geprakte eitjes toe.
    • Vul met dit mengsel de inktvissen voor ¾ en prik ze dicht met een tandenstoker.
    • Bak ze in de pan mooi bruin en gaar ze 5 minuten in de oven op 180°C.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept