Dürüm met köfte
Easy
Fairly cheap
Een dürüm recht uit Brussel met zelfgemaakte köfte en super veel kruiden.
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Wraps Lamb Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Persons

Ingrediënten

1 tl Korianderzaad
1 tl Komijnzaad
1/2 tl Zwarte peperbollen
1 tl Chilipoeder
1 mespunt Kaneel
250 g Lamsgehakt
250 g Rundergehakt
3 stuk(s) Ui
7 g Bakpoeder
2 handvol Peterselie
2 el Panko
2 stuk(s) Tomaten
1/2 stuk(s) Komkommer
1 stuk(s) Rode Ui
1/2 stuk(s) ijsbergsla
1 stuk(s) Ei
1/2 el Mosterd
Witte wijnazijn
15 cl Koolzaadolie
2 el Volle Yoghurt
1 teen Knoflook
1 tl Sambal
1 tl Chilivlokken
1/2 tl Kurkuma
8 stuk(s) Dürümvellen

Dürüm met köfte Directions

    Verbrijzel in de vijzel 1 kl korianderzaad, 1 kl komijnzaad en ½ kl zwarte peperbolletjes.
    Voeg 1 kl chilipoeder, ½ kl nootmuskaat en 1 mespunt kaneelpoeder toe.
    Meng 250 g lamsgehakt en 250 g rundergehakt
    Voeg de specerijen toe.
    Rasp 3 uien en voeg toe.
    Voeg een snuifje zout, 7 g bakpoeder en 1 handvol gesnipperde peterselie toe.
    Kneed tot een homogeen mengsel. Wanneer het te vochtig is, voeg je panko toe
    Verwarm een grillplaat op hoog vuur.
    Snijd 2 tomaten en ½ komkommer in brunoise.
    Snipper 1 rode ui, een handvol peterselie en ½ ijsbergsla fijn.
    Doe 1 ei in een maatbeker en voeg 1 el azijn, peper, zout en ½ el mosterd toe.
    Zet de staafmixer in de maatbeker en voeg 15 cl koolzaadolie toe. Mix tot mayonaise.
    Meng 1 el mayonaise met 2 el volle yoghurt.
    Rasp een teentje knoflook en voeg toe. Kruid af met peper.
    Maakt köfte van het gehakt en bak ze 3 minuten aan elke kant op de grillplaat.
    Meng 4 el mayonaise met 1 kl sambal, ½ kl chilivlokken, 1 kl Koreaanse chilivlokken, ½ kl kurkuma en een scheutje azijn.
    Bestrijk het dürümvel met look -en samoeraisaus. Voeg 3 köfte en de groenten toe.
    Rol dicht en laat nog even grillen op de grillplaat.

Recipe notes

Als je geen lam lust, kan je het ook met rundsgehakt maken.
Ik gebruikte Argentijnse chili van Les Senteurs du Soleil (Salernes)
 
Bron : Zot Van Koken - VTM

Be the first to post a review

Share This Recipe