Groentenlasagne met gehakt en mascarpone
Easy
Fairly cheap

Een lasagne zonder pasta, maar vervangen door courgette en aubergine. Een koolhydraten arme lasagne rijk aan groenten.

Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Main course Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

2 kleine Aubergines of 1 grote
2 Courgettes of 1 grote
4 Tomaten
Olijfolie
Peper en zout

Tomatensaus

1 Sjalot
1 teen Knoflook
Basilicum, gesnipperd
75 cl Passata
1/4 Argentijnse Chili
1 tl Oregano
Peper en zout
Olijfolie

Gehaktsaus

500 g Kalfsgehakt
1/4 tl Argentijnse Chili
300 g Mascarpone
Peper en zout
scheut Olijfolie

Groentenlasagne met gehakt en mascarpone Directions

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Spoel de courgettes en aubergines. Snij ze met een mandoline in de lengte in dunne plakken. Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakken.
  3. Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de oregano en passata met basilicum toe. Kruid met chili, peper en zout. Laat minstens 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
  4. Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Kruid met peper, zout en Argentijnse Chili*. Voeg de mascarpone toe en meng.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg onderaan een laagje aubergineplakken en daar bovenop een laagje courgetteplakken. Kruid de groenten met pepr en zout en druppel er wat oilijfolie over Lepel er het gehakt over en beleg met plakjes tomaat. Lepel er de tomatensaus over. doe nog een laag groenten. Kruid terug met peper, zout en druppel er olijfolie over.
  6. Strooi er de mozzarella over en gaar 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en werk af met het basilicum en de peterselie.

Recipe notes

*Kan makkelijk vervangen worden door andere chili of cayennepeper

Vervang het gehakt door een vegetarisch alternatief voor een volledig vegetarische schotel

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe