Cassoulet van eend Cassoulet au confit de canard
Fairly difficult
Fairly expensive
Een typisch Frans gerecht, confit de canard, vind je in Frankrijk zelf in blik en bokaal. In België ook wel te vinden. Of zelf maken ;-)

Share This Recipe

Category: Main course Duck Oven
Seasons
Cuisine Type French

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

675 g gedroogde Bonen
500 g Spek of Pancetta (één stuk)
5 el Olijfolie
4 stuk(s) Eendenborsten (in 2 gesneden)
750 g Italiaanse worst
2 stuk(s) Ui (gesnipperd)
1 stuk(s) Wortel, ne grote
4 teentje(s) Knoflook, geperst
3 stuk(s) Laurierblaadjes
2 tl gedroogde Tijm
2 stuk(s) Kruidnagel
2 el Tomatenpuree
12 stuk(s) zongedroogde Tomaten, uitgelekt en fijngehakt
75 g Broodkruimels
50 g Boter
Zout en peper

Cassoulet van eend Cassoulet au confit de canard Directions

    • De avond voordien de bonen laten weken in water een nacht lang.
    • Laat de bonen s' anderendaags goed uitlekken, breng ze in vers water aan de kook en laat sudderen tot ze net gaar zijn (ca. 1 uur).Laat goed uitlekken maar houd het kookvocht.
    • Verhit 2 el olie, bak de stukken spek bruin en leg ze op het bord.
    • Verhit de rest van de olie en bak de eendenborsten mooi bruin, leg ze bij het spek.
    • Bak nu de worstjes en leg ze ook op het bord.
    • Doe de uien in de pan, daarna wortel, noflook, laurier, tijm, kruidnagels, tomatenpuree en de zongedroogde tomaten.
    • Fruit alles tot het zacht is.
    • Doe de helft van de bonen in een grote, diepe casserole.
    • Leg daarop het vlees en daarop het mengsel van uien en tomaten.
    • Doe de rest van de bonen erop en kookvocht tot de bonen bijna onderstaan.
    • Bestrooi met broodkruim.
    • Zet de caussolet o,geveer 1 uur in een op 180°C voorverwarmde over tot er een goudbruine korst op zit.
    • Dien warm op, direct uit de casserole.

Recipe notes

 

Be the first to post a review

Share This Recipe