Chili Con Carne(Featured Chef Hans @ DeKookBijbel)
Prep
Cook
Wait
1h
Gallery
Category: | Main course Beef Pork Hans @ DeKookbijbel.be Stew |
Seasons | |
Cuisine Type | Mexican |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
Olijfolie |
1 Ui, gesnipperd |
2 teentje(s) Knoflook |
2 el Komijnzaadjes |
1 tl Chilipoeder |
1 tl Jalapneo mix Isfi, gedrrogd |
1 tlk Korianderpoeder |
1 tl Gedroogde tijm |
1 tl Paprikapoeder |
600 g Gehakt, Runds, of Runds/Varken |
400 g Tomaten, gehakt uit blik |
2 el Tomatenpuree |
2 tl Oregano |
5 dl Rundsbouillon |
400 g Rode bonen |
130 g Cheddar |
130 g Zure Room |
Tortilla chips natuur |
Koriander voor afwerking |
Chili Con Carne Directions
Verhit een pan op een matig vuur.
Neem een kleine pan, verhit ze droog en doe er de komijn, chili, jalapeno, koriander, paprika in.
Laat niet verbranden, maar geeft smaak vrij.
Zet opzij.
Voeg in de pan het gehakt toe en voeg ook de ui toe
Bak rul.
Voeg daarna de kruiden toe.
Laat even meebakken.
Voeg tomaten , tomatenpuree, de rest van de kruiden en de bouillon toe.
Meng alles goed door elkaar.
Draai het vuur laag en laat een uurtje sudderen.
Roer regelmatig is.
Meng er de bonen onder.
Meng goed en warm alles terug om.
Verdeel het gerecht over kommen.
Werk af met cheddar, zure room en wat koriander.
Serveer er tortillachips bij.
Recipe notes
Je kan er ook rijst bij serveren.