Citroen-chocoladetaartjes
Easy
Cheap
 Heerlijke chocolade tarteletjes gevuld lemon curd.
 

Share This Recipe

Category: Bakery Oven Pastry
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Persons

--- Het Deeg ---

200 g Bloem
35 g Cacaopoeder
1/2 zakje(s) Bakpoeder
125 g Boter, kamertemperatuur
75 g Poedersuiker
25 g Amandelpoeder
1 Ei

--- Lemon Curd ---

4 Eieren
250 g Suiker
4 Citroenen, Bie (Onbehandeld)
100 g Boter, kamertemperatuur
1 Limoen

Citroen-chocoladetaartjes Directions

    Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en de cacao in een kom.
     
    Meng de boter met de poedersuiker en het amandelpoeder in een andere kom.
    Voeg het ei toe, roer goed en voeg dan het bloemmengsel toe.
     
    Meng tot een homogeen deeg en vorm er een bal van.
     
    Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 2u rusten in de koelkast.
     
    Spoel de citroenen voor de lemon curd. Trek zeste van 2 citroenen en pers de 4 vruchten uit.
     
    Zet een pannetje met het citroensap, de zeste, de boter en de suiker op een laag vuur.
     
    Klop de eieren los en voeg ze eraan toe.
    Klop stevig verder tot het mengsel indikt.
    Laat afkoelen en zet even apart.
     
    Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit.
     
    Smeer de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
     
    Bekleed ze met het deeg en laat opnieuw 30 min in de koelkast rusten.
     
    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Bedek de taartbodempjes met bakpapier en vul met bakparels of gedroogde peulvruchten.
     
    Bak ze 20 à 25 min voor in de oven.
     
    Verwijder de bakparels 5 min voor het einde van de baktijd en bak nog 5 min verder.
     
    Haal ze uit de oven, laat afkoelen en ontvorm.
     
    Vul ze met de lemon curd met behulp van een spatel of spuitzak.
    Werk af met kleine stukjes limoen.
     

Recipe notes

Lekker erbij, een Pineau des Charentes
 

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe