Fettucine met gekarameliseerde venkel en artisjok-citroensaus
Easy
Fairly cheap

Heerlijke venkel gekarameliseerd met fettucine pasta en artisjok-citroensaus.

Share This Recipe

Category: Main course Pasta Vegetarian Lunch
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

3 el Olijfolie
2 Venkelknollen, in stukjes
125 ml Witte Wijn
2 el Citroensap
2 el Olijfolie extra vergine
1 el Citroenschil, geste
1 el Kappers, fijngehakt
1 el Peterselie, fijngehakt
1 el Basilicum, fijgehakt
300 g Artisjokharten, uitgelekt en in vieren
400 g Fettucine
Zout

Fettucine met gekarameliseerde venkel en artisjok-citroensaus Directions

  1. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de venkelknollen op middelhoog vuur.
    Voeg de wijn toe en laat het geheel 10 à 15 min. zachtjes sudderen.
    Wanneer de wijn is verdampt karameliseert de venkel.
  2. Doe het citroensap, extra vergine olijfolie, kappertjes, peterselie en de basilicum in een kom en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg dan de artisjokharten toe.
  4. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  5. Voeg de venkel en saus erbij en roer alles voorzichtig om.
  6. Serveer meteen.

Nutrition facts

vegetarian Vegan

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe