Fijne appeltaart
Easy
Fairly cheap
 Een heerlijke appeltaart met amandel.
 
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Bakery Oven Pie
Seasons
Tags:

Ingredients

For 10 Persons

Ingrediënten

1 vel Bladerdeeg
1 kg Appelen
100 g Suiker
110 g Boter, kamertemperatuur
60 g Amandelpoeder
1 Ei

Fijne appeltaart Directions

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Meng 60 g boter met het amandelpoeder en 60 g suiker.
    Voeg het ei toe en meng nogmaals goed tot een homogene crème.
     
    Rol het vel bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
    Bestrijk het deeg gelijkmatig met de amandelcrème.
     
    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in heel fijne partjes.
    Schik de appeltjes op de amandelcrème en werk hiervoor van de buitenkant naar het midden toe.
     
    Bestrooi met de rest van de suiker.
     
    Snijd de resterende boter in blokjes en verdeel deze over de taart.
     
    Bak gedurende 40 min in de oven.
     
    De taart is klaar wanneer de appeltjes licht gekaramelliseerd zijn.
     

Recipe notes

 
 

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe