Gebakken coquilles op gestoofde spinazie in een nage van parmezaan
Fairly difficult
Fairly cheap
 Sint-Jakobsvruchten, steeds een beetje luxe op je bord. Een recept van Jeroen Meus met spinazie en parmezaan.

Share This Recipe

Category: Appetizer Jeroen Meus Scallops
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

8 Sint Jakobsvruchten
200 g Spinazie
1 Sjalot, versnipperd
1/2 teentje(s) Knoflook, fijngensipperd

De nage

1 Ui
1 stengel(s) Selder
1/2 teentje(s) Knoflook
1 takje(s) Tijm
1 blaadje(s) Laurier
2 dl Kippenbouillon of Visfimet
1 dl Witte Wijn
1 dl Room
g vers gemalen Parmezaan

Gebakken coquilles op gestoofde spinazie in een nage van parmezaan Directions

    • Stoof voor de nage een ui aan in vetstof.
    • Stoof de look en de selder mee en blus af met de witte wijn.
    • Laat die eventjes goed doorkoken, voeg de bouillon en room toe.
    • Voeg tijm en laurier toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
    • Voeg de parmezaan toe en laat die rustig smelten (veel roeren).
    • Mix en zeef het geheel, kruid af met peper en zout.
    • En laat het op een zacht vuurtje verder trekken.
    • Stoof een sjalotje en de look samen aan in boter.
    • Voeg er de spinazie bij en laat die gaarstoven.
    • Kruid af met peper en zout.
    • Verwarm een pan met een beetje olijfolie en boter.
    • Bak er de coquilles 2 minuten aan iedere kant mooi bruin.
    • Schik de spinazie in een diep bord.
    • Leg er de coquilles op en giet er het parmezaansoepje over zodat de spinazie half onder staat.

Recipe notes

 

Be the first to post a review

Share This Recipe