Gebakken Ibérico varkensoester met warme linzensalade
Cook
Gallery
Category: | Main course Pork |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 Ibérico varkensoesters |
200 g Spekreepjes |
1 blik Linzen (400g) |
1 grote Rode ui |
2 teentje(s) Knoflook |
enkele talkes Platte Peterselie |
Peper en grof Zeezout |
300 g Kerstomaten |
--- Kruidenboter ---
100 g Zachte Boter |
2 teentje(s) Knoflook |
enkele takjes Rozemarijn |
Peper en grof Zeezout |
Gebakken Ibérico varkensoester met warme linzensalade Directions
Verwarm de oven voor op 70°C
Doe de tomaatjes in een ovenschaal
Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout
Voeg de teentjes knoflook toe.
Zet gedurende 25 min in de oven.
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak grof.
Pel de knoflook en snipper fijn.
Meng de knoflook samen met de rozemarijn en de boter en kruid met peper en zout.
Zet even apart.
Pel de knoflook en snipper fijn.
Meng de knoflook samen met de rozemarijn en de boter en kruid met peper en zout.
Zet even apart.
Pel de rode ui en snipper hem fijn.
Zet een pot op het vuur met de spekjes, voeg de rode ui toe en bak even op.
Spoel de linzen zorgvuldig met koud water, laat goed uitlekken en voeg toe aan het spek.
Kruid met peper en zout en bak nog even verder.
Werk af met gesnipperde platte peterselie.
Kruid de varkensoesters met peper en grof zeezout.
Zet een pan op het vuur met 1 el kruidenboter en wat olijfolie, laat heet worden en bak het vlees erin mooi goudbruin aan beide kanten.
Serveer de gebakken varkensoesters met de linzensalade en de ovengegaarde kerstomaatjes.
Recipe notes
- Hou de baktijd goed in het oog. Zo komt het delicate notenaroma van het vlees tot zijn recht.
- Bijpassende wijn Trio Blanc (Delhaize), Chardonnay, Pinot gris en Pinot blanc.
Nutrition facts
Per Serving
Kcal: | 489 kcal |
Carbs: | 16g |
Fat: | 23g |
Proteins: | 53g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |