Gekruide fusilli met aubergine
Easy
Fairly cheap

Fusilli lekker met tomatensaus, bocconcini en aubergines.

Share This Recipe

Category: Vegetarian Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

125 ml Olijfolie
2 Aubergine(s), in blokjes
4 Ui(en), gesnipperd
1 tl Chilivlokken
2 teentje(s) Knoflook, geperst
800 g Tomatenblokjes uit blik
1 el Oregano, fijngehakt
1 tl Kristalsuiker
1 tl Basilicum azijn
50 g Bocconcini
Basilumcumnlaadjes
Zout en peper

Gekruide fusilli met aubergine Directions

  1. Verhit de olie in een pan en pak hierin de aubergine in porties in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.
    Laat de aubergineblokjes uitlekken op keukenpapier en houd ze apart.
  2. Doe de uien, chilivlokken en de knoflook in de pan.
    Doe eventueel nog wat olie erbij en bak het geheel op middelhoog vuur.
  3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, peterselie, suiker en azijn toe als de uien glazig zijn.
  4. Breng het geheel aan de kook.
  5. Draai het vuur lager en kook de saus 20 min. zachtjes zonder deksel.
    Voeg peper en zout toe.
  6. Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens de instructies op de verpakking.
    Laat ze uitlekken in een vergiet.
  7. Doe alles in de pan en voeg de basilicum blaadjes toe.
  8. Warm het geheel 5 min. door.
  9. Bestrooi met de kaas en serveer meteen
  10.  

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe