Gewokt varkensvlees met een Redbachsausje
Easy
Fairly cheap

Een bruggetje tussen Azië en België door dit wokgrecht te overgieten met een Redbach.

Share This Recipe

Category: Main course Pork Lunch Wok Peter Van Asbroeck
Seasons
Cuisine Type Fusion
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

600 g Varkenshaasje
200 g Sojascheuten
1 kleine Ui, fijngesnipperd
150 g Champignons
1 teentje(s) Knoflook
1 stukj(s) Gember
1 flesje(s) Redback bier
1 el Arachideolie
1 bosje(s) Koriander
Peper en zout

Gewokt varkensvlees met een Redbachsausje Directions

  1. Snijd de ui in kleine blokje.
  2. Schil de knoflook en snijd in kleine schijfjes.
  3. Snijd de champignons in fijne plakjes.
  4. Hak de gember tot u ongeveer een koffielepel vol hebtVerhit de wok en doe de olie erin.
  5. Doe het vlees in de pan, bak het mooi bruin langs alle zijden en haal het er weer uit.
  6. Doe de ui en de look in de pan.
  7. Voeg de champignons, de sojascheuten en de gember toe.
  8. Laat alles eventjes goed bakken.
  9. Breng op smaak met peper en zout.Schep de groenten op een groot bord en dek af met aluminium folie.
  10. Giet de Redbach in de wok . Als de drank begint te koken, doet u er het vlees weer bij.Zo krijgt het een lekker gekarameliseerd laagje.
    Kruid met peper en zout.
  11. Voeg er de groenten weer aan toe.
  12. Schik als een torentje op een bord en werk af met een bosje koriander.

Be the first to post a review

Share This Recipe