Gratin Dauphinois(Featured Chef Marc - DeKookfanaten)
Easy
Fairly cheap
Een van de favoriet aardappelgerzchten bioj feestelijke gerechten naast kroketten.
Gallery
Category: | Side dish |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 kg bloemige Aardappelen |
1 teentje(s) Knoflook, geperst |
25 cl Room (+30%) |
25 cl Melk |
2 verkruimelde Bouillon blokjes |
Peper |
Mierikswortel |
Boter |
Gratin Dauphinois Directions
Schil de aardappelen en blancheer 10 min
Snijd in plakjes van 2 à 3 mm dik, leg ze in een mengkom.
Overgiet met melk en room, voeg er de verkruimelde bouillonblokjes, de look en mierikswortel bij.
Overgiet met melk en room, voeg er de verkruimelde bouillonblokjes, de look en mierikswortel bij.
Smeer een vuurvaste ovenschotel in met boter.
Doe de aardappelmengsel in,
Doe de aardappelmengsel in,
Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak in een oven van 160 graden in één uur af.
Verwijder het aluminiumfolie de laatste 10 minuten om wat te kleuren.
Recipe notes
Je kan wat gemalen kaas over de gratin dauphinois strooien en op het einde laten gratineren maar ik doe dit niet. Er ontstaat zonder de kaas al een mooi korstje en deze aardappelbereiding is op zich rijkelijk genoeg
Je kan de gratin dauphinois een nachtje laten rusten in de koelkast en de volgende dag met een uitsteekring porties uitsteken en nadien opwarmen in de oven op 140°
More Details
Website | |
Bron | Marc, DeKookfanaten |