Groentenovenschotel met balletjes
Easy
Fairly cheap
 Heerlijke ovenschotel met verschillende groetnjes en gehaktballetjes.

Share This Recipe

Category: Main course Vegetarian Veal Pork Hans @ DeKookbijbel.be Oven Ariane @ DeKookbijbel
Seasons July June May
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

400 g Gehakt
500 g Aardappelen (nieuwe, in schijfjes)
1 Broccoli
4 Wortelen
1 Riode Ui
Mozzarellabbolletjes
250 g Kerstomaatjes, gehalveerd
3 Eieren
150 g Emmental, geraspt
20 cl Room
Paneermeel
2 el Peterselie
Peper en Zout
Nootmuskaat

Groentenovenschotel met balletjes Directions

    Kook alle groenten en de aardappelen beetgaar.
    Verwarm de oven voor op 180°C. 
     
    Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de peterselie en de citroenschil.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.

    Doe de balletjes, aardappelen en groenten samen in een beboterde ovenschaal.
     
    Klop 2 eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat.
    Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
    Zet 30 minuten in de oven.
    Garneer met een plukje groen.
  1.  

Recipe notes

 Idee : LibelleLekker
 
Als je de balletjes vervangt door een plantaardig alternatief, is het direct een vegetarisch gerecht

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe