Lauwe salade met gebakken tonijn
Easy
Fairly cheap

Share This Recipe

Category: Salads Lunch Tuna Jeroen Meus Low carbohydrate
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

600 g Tonijn
Peper en zout
100 g Groene boontjes, kort gekookt
3 Pijpajuintjes
1 Gele Courgette
1 Rode paprika
2 el Pijnboompitten
1 el Mosterd
Olijfolie
Balsamico
2 el Peterselie, gehakt

Lauwe salade met gebakken tonijn Directions

  1. Bak de tonijn in een beetje vetstof en kruid hem met peper en zout. Bak hem 2 minuten langs beide kanten (afhankelijk van de dikte van de tonijn.)
  2. Snij pijpajuin in ringen.
  3. Snij de courgette in kleine, dikke reepjes.
  4. Snij de paprika in reepjes.
  5. Kleur de pijnboompitjes kort in de oven (of in een droge pan [DKB]).
  6. Stoof de pijpajuin, boontjes, courgette en paprika in olijfolie.
  7. Voeg de theelepel mosterd toe.
  8. Voeg enkele druppels balsamico toe.
  9. Voeg de gehakte peterselie net voor het einde toe.
  10. Serveer de salade in een diep bord en strooi er de pijnboompitjes erover.
  11. Snij van de tonijn dunne plakjes en schik ze op de salade.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe