Luxe puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Easy
Fairly expensive
Een feestelijk voorgerechtje met een rijke puree, afgewerkt met verse bieslook, lekkere Noorzee garnaaltjes en Sint-Jakobsvruchten.
Gallery
Category: | Appetizer Hans @ DeKookbijbel.be Scallops |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
6 Sint-Jakobsvruchten |
4 el Olie om te bakken |
1 dl Room |
500 g Aardappelpuree |
120 g Grijze garnalen |
3 el Bieslook, fijngesnipperd |
Luxe puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten Directions
- De puree kan je op voorhand maken. Maak een klasieke puree en verrijk hem met room 40+. Hij moet lekker smeüig zijn. Als je hem op voorhand maakt kan je hem opwarmen en wat boter en room toevoegen bij het opwarmen. Voeg de bieslook toe en meng goed.
- Bak de Sint Jakobsvruchten aan één kant 1 minuut op een hoog vuur in een pan met hete olie. Draai de Sint Jakobsvruchten om en zet het vuur uit.
- Haal de Sint Jakobsvruchten uit de pan en roer het aanbaksel los met de room. Kruid de saus met peper en zout.
- Afwerken - Schep puree in een kommetje of bordje, maak een soort bergje. Strooi er wat garnalen over. Versier met de Sint Jakobsvruchten. Lepel er wat van de saus over. Werk af met enkele bieslooksprieten.
Recipe notes
Naar een idee van Njam.tv