Pasta salade 'Dolce Vita'
Easy
Cheap
Een heerlijke pastasalade met verse kruiden, kip en verse parmesaan.
 

Share This Recipe

Category: Pasta Lunch Ludo Swaenen
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Pasta

1 dubbele Kipfilet
Kipkruiden en peper
120 g Penne of pennini
4 Tomaten
1 el Balsamico di Modena
1 el Bieslook, fijngehakt
2 el Pijnboompitten, geroosterd
Rucola
8 blaadjes Basilicum
1 Ansjovis, fijngesneden
4 el Olijfolie, extra vierge
Parmezaan schilfers

Pasta salade 'Dolce Vita' Directions

    • Kruid de kipfilets en bak ze krokant. Laat afkoelen.
       
    • Kook de pennini/penne beetgaar in ruim gezouten water en wat olie. Spoel koud.
       
       
    • Pel de tomaten, (eerst in kokend water onderdompelen dan laten schrikken in koud water). Verdeel ze in vier, mix de binnenkant en duiw ze door een zeefje.
       
    • Snij het vruchtvlees in fijne blokjes.
    • Mix de ansjovis en de knoflook fijn, samen met de olijfolie en de Balsamico.
    • Kruid met peper en breng, indien gewenst, op smaak met weinig zout. Meng er ook de bieslook, de gefilterde tomaat en de basilicum onder.
    • Meng deze dressing met de tomatenblokjes onder de pasta.
    • Schik de rucola op borden, verdeel de pasta in het midden van de borden, snij de kipfilet in dunne plakjes en schik deze rond de pasta.
    • Werk tenslotte af met de geroosterde pijnboompitten, een draai van de pepermolen en enkele parmesanschilfers.
     

Recipe notes

 KWB Brasschaat - Ludo Swaenen
 

Be the first to post a review

Share This Recipe