Risotto kip & champignons(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Fairly difficult
Fairly cheap
Een klassieke risotto van kip, champignons en parmezaanse kaas.
Gallery
Category: | Main course Chicken Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
3/4 L Groentenbouillon |
2 el Olijfolie |
300 g kipfilet, in blokjes +/- 1.5cm |
250 g Champiginos, gehalveerd of in vieren |
1 snuifje Nootmuskaat |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
20 g Boter |
1 kleine Ui fijngesnipperd |
380 g Risotto (Arborio, Carnaroli of Vialone Nano) |
1 3/4 dl droge Witte Wijn |
3 el Zure Room |
50 g Parmezaanse kaas |
3 el Peterselie, gehakt |
Risotto kip & champignons Directions
- Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook en laat hem doorsudderen.
- Verhit de wok en bak de kip in 3 à 4 min. goudbruin.
Doe de chamignons erbij en bak deze 1 à 2 min. mee.
Roer de knoflook en nootmuskaat erdoor, breng op smaak met zout en zwarte peper en bak alles nog 30 sec.
Haal het vleesmengsel uit de pan en zet opzij. - Smelt de boter en bak de ui 5 à 6 min. op laag vuur.
Voeg de rijst toe, roer de wijn erdoor.
Zodra de wijn is opgenomen, roert u er een soeplepel bouillon door de rijst.
Laat deze onder voortdurend roeren op matig vuur koken.
Als alle vocht is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.
Herhaal dit +/- 20 min. totdat de rijst al dent(e en smeuïg is.
Roer het vleesmengsel erdoor met een laatste lepel bouillon.
Het kan zijn dat de bouillon niet op is of dat je iets meer nodig hebt. - Haal de pan van het vuur en roer er de zure room, kaas en peterselie door.
Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.