Spaghetti met Scampi's en Toscaanse knoflooksaus(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gallery
Category: | Main category Pasta Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Scampi |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
24 stuk(s) Scampi |
2 teentje(s) Knoflook |
1 stuk(s) Ui |
20 stuk(s) Zongedroogde tomaatjes |
25 cl room |
150 g Spinazie (verse) |
Parmezaanse kaas |
Italiaanse kruiden |
Peper en zout |
400 g Spaghetti, Belcampi |
Olijfolie |
Spaghetti met Scampi's en Toscaanse knoflooksaus Directions
- Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. Doe olijfolie in de pan en voeg de scampi's toe, strooi de knoflook erover. Bak een minuut of 2-3 tot scampi's mooi roze gebakken zijn.
- Bak de ui in de olijfolie (voeg eventueel wat bij) die nog in de pan zit. Schenk de witte wijn erin (indien gebruikt) en laat deze tot de helft inkoken. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak gedurende 1-2 minuten om hun smaken vrij te laten komen.
- Zet het vuur laag, voeg deroom toe en breng zachtjes aan de kook terwijl u af en toe roert. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze in de saus verwelken en voeg wat Parmezaanse kaas toe. Laat de saus nog een minuut sudderen tot de kaas door de saus smelt.
- Kook ondertsussen de pasta volgens instructies op de verpakking.
- Voeg de garnalen terug in de pan; bestrooi met Italiaanse kruiden en peterselie en roer alles door elkaar..
- Serveer over pasta de pasta.
Recipe notes
Belcampi : Pasta van Belgische bodem