Spaghettini met roomsaus en eekhoorntjesbrood
Easy
Fairly cheap
Spaghettini pasta met eekhoorntjesbrood, romm en parmezaan, lekker eenvoudig
Cook
Category: | Pasta Lunch |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
25 g gedroogd Eekhoorntjesbrood |
1 el Olijfolie |
4 uien, gesnipperd |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
200 g Champignons, fijngesneden |
25 cl Witte Wijn |
30 cl Room |
1 el Platte Peterselie, fijngehakt |
300 g Spaghettini |
Parmezaanse kaas |
Zout en Peper |
Spaghettini met roomsaus en eekhoorntjesbrood Directions
- Doe het eekhoorntjesbrood in kokend water en laat 20 minuten weken.
- Verhit de olie in een pan en laat de ui hierin mooi goudbruin bakken.
Voeg de knoflook en champignons toe en bak het geheel een 5 min.
Schenk de witte wijn erbij en voeg het eekhoorntjesbrood toe met het weekwater.
Breng het geheel aan de kook en laat daarna doorkoken tot de saus voor de helft indikt. - Voeg de room toe en verwarm het geheel nog eens. Wanneer de saus nog meer is ingedikt voeg je de peterselie toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout volgens de instructies op de verpakking.
laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pot. - Voeg de saus toe en verwarm het geheel een 5-tal min. onder voortdurend omscheppen tot de pasta goed omhuld is.
- Serveer de pasta overstrooid met parmezaanse kaas en vers gemalen zwarte peper.